For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietsaccessoires
Drinksystemen
Bidonhouder
Merken
BBB
13
Bontrager
6
Lezyne
4
Models
DualAttack
4
DualCage
3
EcoTank
3
FlexCage
3
RXL Bottle Cage Bright Silver 2016
2
ALLOY CAGE 2017
1
CNC CAGE AL 2017
1
FLOW CAGE 2017
1
More models
Winkels
2Wielercentrum Beuningen
6
Bikelife Sjef van Bergen
4
Henk Baars Bike Sports
4
Jan Reijnen
3
Multi Bikes
2
Profile Van Oudenaarden
2
De Haan Wielersport
1
Fietsen
1
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Toestand
Kleur
zwart
carbonzwart
zilver
wit
rood
blauw
geel
groen
More
Materiaal
Aluminium
Carbon
Kunststof

Bidonhouder | Drinkbushouder

Bekijk:

Goede hydratatie

Tijdens lange toertochten of wedstrijden is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Iedere wielrenner weet dat op tijd eten en drinken belangrijk is. Tijdens een gemiddelde fietstocht verbruik je ongeveer een liter vocht per uur. Als de inspanning groter wordt, zoals bij bijvoorbeeld wedstrijdrenner of hete dagen, kan dit makkelijk oplopen tot ruim 2 liter per uur. Dit moet ook weer aangevuld worden.

Wielerkleding is voorzien van grote zakken op de rug om voldoende voeding mee te nemen. Tijdens toertochten is het mogelijk om een rugzak met een speciaal waterreservoir mee te nemen, om zodoende over genoeg drinken te kunnen beschikken. Ben je echter wedstrijdrijder of heb je geen rugzak met waterreservoir dan ben je afhankelijk van bidons. Op de meeste fietsen kan je twee bidonhouders bevestigen. Zo kan je twee bidons met sportdrank of water meenemen.

1 of 2 houders

De meeste wielrenfietsen hebben de mogelijkheid om 2 bidonhouders te bevestigen. Dit is, zeker voor iemand die lange tochten rijdt, ook aan te raden. Zo kan je genoeg drinken meenemen om een flink stuk te fietsen. Op de schuine buis kan je een bidon van 0.5liter bevestigen, op de zadelbuis kan zelfs een slag grotere bidon. Als je de grote bidon op de schuine buis plaatst, kan je problemen krijgen om deze eruit te pakken. Beide maten passen overigens in dezelfde bidonhouder.

Als je op de fiets voor slechts 1 bidonhouder voorgeboorde gaatjes hebt, is het mogelijk om met een bidonhouder bevestigingsset toch een tweede houder mee te nemen. Deze bevestigingsset is eenvoudig aan de zadelbuis te bevestigen door middel van tie wraps.

Materiaal Bidonhouders

Bidonhouders zijn er in verschillende vormen en gemaakt van verschillende materialen. De bedoeling is dat je bidons stevig in de bidonhouders blijven zitten. Alle houders zijn zo ontworpen dat je de bidons gemakkelijk kan pakken en weer terug kan steken. De keuze welke bidonhouder je moet hebben is heel persoonlijk. Aangezien alle wielrenners netjes voor de dag willen komen, is het meestal zo dat ze kiezen voor bidonhouders die qua kleur bij de fiets passen.je kan houders vinden in vrijwel elke kleur, dus er ie keus genoeg.

De keuze van het materiaal is ook persoonlijk, maar ook het budget telt in deze keuze mee. Plastic houders zijn uiteraard goedkoper dan houders van carbon of titanium.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief