For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietsen
Cross- & fitnessfietsen
Merken
Merida
25
Giant
8
Specialized
7
Cannondale
2
Liv
2
Cube
1
Focus
1
Gazelle
1
Meer merken
Models
SPEEDER 200 2019
4
Roam 1 Disc 2019
3
SPEEDER 100 2019
2
SPEEDER 300 2018
2
SPEEDER 500 2019
2
SPEEDER 900 2019
2
Quick 4 2017
1
Quick 4 Womens 2017
1
More models
Winkels
Merida Benelux BV
10
12GO Biking
8
Conjani Wielersport
6
cycleXperience
5
2Wielercentrum Beuningen
4
Bike Totaal Bloemendal
4
De Haan Wielersport
4
giant store eindhoven
3
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Kleur
zwart
carbonzwart
antraciet
grijs
zilver
wit
bruin
blauw
More
Maat
36cm
40cm
41cm
46cm
48cm
50cm
52cm
54cm
More

Crossfietsen & fitnessfietsen

Bekijk:

Alle informatie over de populairste crossfietsen en fitnessfietsen

Crossfietsen vormen een brug tussen de snelle racefietsen en allround fietsen. In vergelijking tot trekkingfietsen zijn cross- en fitnessfietsen nog ietwat sportiever en daarmee uitermate geschikt om je conditie op te bouwen en op peil te houden. Deze multifunctionele fietsen zijn perfect voor zowel in de stad als daarbuiten op het platteland, in het bos of in de heuvels. Op elk terrein komen ze tot hun recht, wat erg prettig is voor beginnende sportfietsers. Zo kan iedereen eerst eens uitproberen met een crossfiets wat hen uiteindelijk het beste bevalt: op de weg of offroad. Vele fietsmerken hebben cross- en fitnessfietsen in het assortiment opgenomen.

De feiten van cross- en fitnessfietsen op een rijtje

Over het algemeen hebben crossfietsen 28inc wielen, een duidelijk onderscheid met de 27,5 en 29inc wielen van mountainbikes. Vergeleken met racefietsen zijn de wielen en banden flink wat breder, hetgeen crossfietsen geschikt maakt voor zowel asfalt als onverharde wegen. Verder zijn de frames robuust, maar toch nog lichtgewicht doordat het materiaal overwegend aluminium is. De voorvork is soms geveerd en veelal worden voor deze fietsen schijfremmen gebruikt. Daardoor hebben ze veel weg van trekkingbikes, maar doordat spatborden, bagagedragers en verlichting ontbreken, zijn crossfietsen sportiever. Zeker ten opzichte van koersfietsen, maar ook vergeleken met mountainbikes is de zitpositie meer rechtop. De positie is echter wel sportiever en niet zo recht als bij toerfietsen. De versnellingen van cross- en fitnessfietsen kennen over het algemeen drie voorbladen, wat bijdraagt aan de multifunctionaliteit.

  • Allround fietsen voor in de stad, asfaltwegen en offroad
  • Meestal 28inc wielen
  • Frames zijn robuust en lichtgewicht tegelijk
  • Sommige modellen hebben een geveerde voorvork
  • Veelal schijfremmen

Wat is het verschil tussen een fitnessfiets en een crossfiets

Het onderscheid tussen cross- en fitnessfietsen is niet zo groot en worden dan ook vaak onder een noemer gebracht. Het verschil is vooral dat fitnessfietsen ideale trainingsfietsen zijn om de conditie op te bouwen of op peil te houden en om spiermassa te kweken. De wielen en banden zijn smaller dan bij crossfietsen en de zitpositie is aerodynamischer om de krachtsoverbrenging zo optimaal mogelijk te maken. Crossfietsen worden nogal eens vergeleken met cyclocrossfietsen. Onterecht, want ze lijken veel meer op trekkingfietsen en mountainbikes. Moderne crossfietsen worden niet gebruikt voor veldrijden, maar zijn veel beter geschikt voor sportieve vrijetijdsfietsers. In tegenstelling tot fitnessfietsen komen ze ook prima tot hun recht op onverharde wegen en paden. De ideale oplossing voor hobbyisten die op elk terrein willen fietsen.

Ruime keuze aan crossfietsen in de online-shop

Voor wie op elk terrein uit de voeten wil is een crossfiets de ideale keuze. Geen extra ballast, hoewel op veel modellen wel spatborden en een bagagedrager gemonteerd kunne worden. Zo kunnen er toch trekkingfietsen van gemaakt worden. Als je overtuigd bent van de veelzijdigheid van cross- en fitnessfietsen dan ben je bij BikeExchange op de juiste portal. Hier vind je de beste modellen van alle merken in elke prijscategorie. Daarbij komt nog de ruime keuze uit actuele en overjarige modellen, veelal met sterk gereduceerde prijzen. Gebruiksvriendelijke filterfuncties maken het mogelijk om jouw persoonlijke keuze te definiëren zoals prijs, model, merk, maat of versnelling. Zo kom je altijd uit bij een uitgebreid aanbod bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief