For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Plaats een zoekertje

Tips voor het kopen van een elektrische fiets

november 02, 2015
Tips voor het kopen van een elektrische fiets

Alles wat je moet weten over E-Bikes

Moderne E-bikes, of ook wel Pedelec genoemd, helpen de bestuurder in de vorm van een trapondersteuning die wordt aangedreven door een elektromotor. Zo zijn de elektrische fietsen niet alleen geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer, ook mountainbikers en trekking fans komen door de motor-ondersteuning van e-bikes snel en gemakkelijk door de natuur of zelfs moeilijk terrein. Een eigen bijdrage van de bestuurder is natuurlijk wel nog steeds noodzakelijk. De ingebouwde lithium-ion-accu's zorgen voor de stroomvoorziening voor maximaal 145km en zorgen ervoor dat de e-biker op bepaalde punten de nodige kracht heeft om moeiteloos steile hellingen te overwinnen. Normale e-bikes bereiken op vandaag een snelheid van maximaal 25 km/u en laten daarmee dus ook langere fietstochten toe zonder veel te zweten. Blijvende verbeteringen in de technologie leiden sinds enige tijd tot een verandering van het imago van pedelecs, d.w.z. weg van de comfortabele elektrische fiets voor ouderen naar de moderne e-bike voor alle generaties. Hoge brandstofprijzen en de vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor de auto blijven de opmars van e-bikes ondersteunen. Daarnaast worden e-bikes ten opzichte van benzine door de jaren heen altijd goedkoper en zijn dus even aantrekkelijk voor beginners als voor gepassioneerde fietsers .

E BIKE SUPER CAT HERO

S-Pedelecs

In tegenstelling tot de typische e-bike/Pedelec, bereiken de zogenaamde S-Pedelecs aanzienlijk hogere snelheden. De toevoeging van de S staat voor "Snel" en kan letterlijk worden genomen, S-Pedelec fietsers zijn tegenwoordig immers met een snelheid van maximaal 45 km/u onderweg. De bijbehorende motor levert tussen 350 en 500 watt en is gelegen hetzij in de voorste, de achterste naaf of de trapas. Dit versterkt de spierkracht die de fietser naar achteren overdraagt tot 200%. S-Pedelecs worden dus geclassificeerd als lichte motorfietsen, wat een geschikte vergunning vereist (dit is echter in het normale rijbewijs inbegrepen). Bovendien komt naast een verplichte verzekering ook de verplichting van de goedkeuring van de S-Pedelec en het dragen van een motorhelm. Een normale fietshelm is dus niet voldoende voor de S-pedelec.

Waarom een ​​elektrische fiets?

10 goede redenen voor het aanschaffen van een E-Bike of Pedelec

E-bikes zijn de laatste jaren echt hip geworden en zijn nu veel meer dan maar een saaie vervangfiets voor oude mensen. Hier zijn 10 goede redenen waarom de aankoop van een E-Bike de moeite waard is:

 • Op weg naar het werk
  Je wil het dagelijkse woon-werkverkeer sportief benutten, maar je hebt geen zin om bezweet op kantoor te zitten? Met een E-bike kun je het in de ochtend rustig aan doen en in de avond hebt je toch nog de mogelijkheid om er goed tegen aan te gaan en stress af te bouwen op weg naar huis.

 • Spitsuur
  Veel pendelaars kennen het probleem van de files en de vervelende stoplichten in het avond stadsverkeer. Op een E-Bike laat je de files links liggen en kom je snel en ontspannen thuis.

 • Stabiel en veilig
  De elektrische aandrijving van een E-Bike brengt je stabiel en veilig door het hectische verkeer. Vooral op gevaarlijke plaatsen zoals kruispunten, stoplichten of onoverzichtelijke afslagen kom je dankzij de fiets met hulpmotor veel sneller op gang en zal je dus gevaarlijke situaties voorkomen.

 • Moeiteloos boodschappen doen
  De boodschappen op de bagagedrager of een kind op het achterzitje. Wie daarmee bergop wil fietsen heeft veel kracht nodig. Wie meer dan zijn eigen gewicht moet verplaatsen met enkel en alleen pure spierkracht geraakt al snel buiten adem. Met de pedelec maakt het niet uit wat je wil vervoeren, hij ondersteunt je zodat je de extra belasting bijna niet merkt.

 • *Nooit te oud om te fietsen * Oudere mensen kunnen vaak niet meer zoveel als ze willen. Wie buiten adem moet afstappen van de fiets en te voet verder moet, is snel gefrustreerd en verliest de moed om te blijven bewegen. Een E-bike / Pedelec is hiervoor een super investering, men behoudt zijn eigen mobiliteit en blijft daardoor ook fit. Ook mensen met een lichamelijke beperking profiteren met een E-Bike / Pedelec van een grotere mobiliteit & zelfstandigheid. En als het dan toch wat te zwaar wordt, start je de motor met een simpele druk op de knop!

 • Het milieu is je dankbaar
  Geen vuile uitlaatgassen, geen dure benzine. Nog nooit waren milieuvriendelijke vervoersmiddelen zo hip & trendy als nu. Zuivere energie van de elektrische motor is niet alleen goed voor de mens en het milieu, het is ook nog eens zeer goedkoop.

 • Enorme kostenbesparingen
  Vergaat je de zin in auto rijden met een blik naar het tankstation? In plaats van dure benzine te gebruiken, zijn e-fietsen gemakkelijk op te laden in elk stopcontact. Één enkele acculading kost je amper 5 eurocent.

 • Hoge restwaarde
  In tijden van economische crisis en stijgende benzineprijzen zijn goedkope, alternatieve vervoersmiddelen erg gewild. De verkoopprognoses van Pedelecs laten een sterke opwaartse trend zien. De milieuprestaties van E-Bikes dragen ​​ook bij aan een hoge restwaarde.

 • Langere dagtochtjes
  Zelfs langere afstanden zijn geen probleem met de E-Bike/Pedelec. Zo kan de fietstocht in het weekend ook wel eens wat langer duren. Met moderne e-bikes kun je afstanden tot 145km afleggen.

 • Relatieredder
  Onderzoeken hebben aangetoond dat 52% van alle vrouwen geen zin heeft in fietstrips, E-Bikes/Pedelecs kunnen hier echter verandering in brengen. Voor mannen is het dus eindelijk het ideale cadeau in plaats van sieraden en parfum!


Tot de meest populaire E-Bike merken op BikeExchange behoren:


E-Bike - Citybike

Cannondale Mavaro City men 2014

Een hoge kwaliteit City E-Bike zorgt zelfs in het stressvolle en vaak onoverzichtelijke stadsverkeer voor veel fietsplezier. Daarnaast, zijn City E-bikes in veel gevallen zeer goedkoop en bieden daarmee een goedkoper alternatief voor benzine-slurpende auto's. Laat uzelf van uw sportieve kant zien en doe uw boodschappen en andere aankopen met één van onze City E-Bikes!

E-Mountainbike

Stevens E Mountainbike 2014

E-Mountainbiken beschrijft een geheel nieuwe filosofie van het mountainbiken. Door mountainbike puristen nog gedeeltelijk bespot, zijn de e-bikes als recreatie en wellness-ervaring, in toenemende mate aan het stijgen. Perfect dus voor mensen die op een vrije dag over het platteland willen rijden en daarbij de extra ondersteuning van de elektromotor willen voelen. Maar ook voor professionele mountainbikers opende de E-MTB volledig nieuwe perspectieven. Vooral voor de Uphill-mogelijkheden worden door de bijkomende kracht van de elektromotor oude grenzen verlegd en nieuwe normen gesteld.

E-Bike - Trekking

Cannondale Mavaro Trekking 2014

Ga je op een langere tocht met familie of vrienden? Maar je bent echter onzeker over je eigen conditie wat lange afstanden betreft? Met onze Trekking E-Bikes behoren deze zorgen tot het verleden! Ontdek nieuwe vakantieoorden, brede landschappen of indrukwekkende berggebieden zonder bezweet te hoeven trappen met krampen in de benen. In ons assortiment vind je een breed scala aan hoogwaardige trekking E-Bikes voor elk budget!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief