For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Plaats een zoekertje

MERIDA: German engineering & design

Sinds de oprichting in 1972 is MERIDA uitgegroeid tot één van de grootste fietsproducenten ter wereld. Dankzij de unieke combinatie van de Duitse knowhow en productontwikkeling in combinatie met de hoogwaardige eigen productiefaciliteiten in Taiwan. Hierdoor kunnen we met recht zeggen: MORE BIKE!

Mountainbikes

Geen sport is zo veelzijdig als het mountainbiken. Kies je voor een lichte en snelle Cross Country hardtail of een avontuurlijke full suspension Trail mountainbike? Met een MERIDA heb je in ieder geval MORE BIKE en MORE FUN!

Hardtail MTB

Swipe voor meer

Merida E-Bikes

E-bikes zijn niet meer weg te denken. Of nu gaat om een (sportieve) elektrische fiets voor dagelijks- en/of recreatief gebruik of een sportieve en avontuurlijke e-mountainbike. Dankzij de soepele en krachtige ondersteuning ga je moeiteloos van A naar B en is geen beklimming te steil.

Racefietsen

Wielrennen is de ideale manier om sportief bezig te zijn en van de omgeving te genieten of om je krachten te meten met de concurrentie. Kies je voor een snelle REACTO aero-racer of de lichtgewicht SCULTURA. Dankzij de schijfremmen met unieke Disc Cooler technologie beschik je altijd over meer dan voldoende remkracht om veilig tot stilstand te komen! MORE BIKE MORE SPEED

Swipe voor meer

Gravel

Gravelbikes zijn de nieuwste trend voor sportieve en avontuurlijke fietsers. De MERIDA SILEX leent zich perfect voor ritten waarbij je over verharde wegen, onverharde wegen en singletracks de mooiste plekken ontdekt. Dankzij de vele mogelijkheden voor het bevestigen van dragers is het ook een perfecte fiets voor meerdaagse bikepacking avonturen met lichte bepakking. MORE BIKE MORE ADVENTURE

Fitness

Een MERIDA SPEEDER fitnessfiets combineert het beste van twee werelden. Het lichte aluminium frame met carbon voorvork zorgt er voor dat de SPEEDER moeiteloos over het asfalt zoeft. Tegelijkertijd zorgt het rechte stuur samen met de iets bredere banden voor extra comfort zodat lange tochten geen enkel probleem zijn. MORE BIKE MORE FUN

Cyclocross

Cyclocross of veldrijden is populairder dan ooit. Een cyclocross fiets komt niet alleen tot zijn recht in een modderig veld met obstakels en linten. Het is ook de prefecte fiets om trainingsritten te maken op de weg, over onverharde wegen en in het bos. Dankzij de veelzijdigheid is het ook een fiets die perfect te gebruiken is als winter trainingsfiets met spatborden of een super snelle fiets voor woon-werk verkeer.

German engineering & design

Het nabij Stuttgart gelegen MERIDA R&D CENTRE is continu bezig met het ontwikkelen van de volgende generatie fietsen. Het ontwikkelcentrum is uitgerust met een uitgebreid testlaboratorium waar nieuwe frameconcepten aan zware tests worden onderworpen. De designers werken hierbij ook intensief samen professionele testrijders zoals mountainbike legende José Hermida en MERIDA atleten zoals Toni Ferreiro, Gunn-Rita Dahle en de renners van BAHRAIN-MERIDA.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief