For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
All categories
Fietsen
Mountainbikes
50
Cross- & fitnessfietsen
21
Racefietsen & cyclocross fietsen
17
Elektrische fietsen & pedelecs
13
Kinderfietsen
11
Trekking- & tourfietsen
7
BMX
Fixie & singlespeed bikes
Meer Fietsen
Merken
Merida
Gazelle
862
Batavus
508
Giant
393
Cube
298
Specialized
283
Cannondale
202
Koga
195
Cortina
184
Meer merken
Models
BIG.NINE 500 2018
10
BIG.NINE 100 2018
7
BIG.NINE 600 2018
5
BIG.NINE XT-EDITION 2018
5
MATTS J20 2018
5
MATTS J24 2018
5
Scultura 300 2018
5
eSPRESSO 300 EQ 2018
5
More models
Winkels
Toon's Bikes
18
Louis van Dijk Fietsen
17
Jan Reijnen
13
Fiets en Zo Fietsspeciaalzaak
11
cycleXperience
10
Conjani Wielersport
9
Van Buuren Fietscomfort
9
Lentink Fietsen & Zo
8
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht

Merida Fietsen

Bekijk:

Hoe het allemaal begon

Meer dan 40 jaar geleden was Ike Tseng op reis door Noord-Amerika. De latere oprichter van Merida Fietsen merkte dat fietsen uit Taiwan een slechte reputatie hadden. Zo zag hij bij een fietsenzaak zelfs een bordje hangen met het opschrift: “fietsen uit Taiwan kunnen niet worden gerepareerd”. Dit was voor hem het startsein om daar eens verandering in aan te brengen. Tseng wilde bewijzen dat de beste en mooiste fietsen ook uit Taiwan konden komen. In september 1972 was het zover, vanuit de eerste fabriek in de plaats Yantin werden de eerste fietsen van Merida Industry Co. Ltd. Geproduceerd. In 1988 richtte Tseng het zelfstandige merk Merida Fietsen op dat inmiddels een gerenommeerde naam heeft opgebouwd binnen de fietsbranche. Tegenwoordig worden de fietsen in Duitsland ontwikkeld en nog altijd in Taiwan geproduceerd. Het aantal modellen is in de loop der jaren niet alleen toegenomen, maar ook het aantal soorten fietsen. Tegenwoordig zijn er de volgende catergorieën fietsen op de markt gebracht:

  • Merida Racefietsen
  • Merida Mountainbikes
  • Merida Kinderfietsen
  • Merida Cross- en fitnessfietsen
  • Merida Elektrische fietsen

Merida wielerploeg en mountainbike team

Hoewel Merida dus ook andere soorten fietsen maakt, springen de koersfietsen toch het meest in het oog. Geen wonder, gezien de bekendheid van de wielerploeg Lampre-Merida. Al jarenlang timmert dit ProWordTour Team aan de weg met aansprekende resultaten op erepodia. Naast dit profteam uit het wielerpeleton wordt ook het mountainbike Multivan Merida Biking Team gesponsored. Vanuit beide disciplines geven de renners op hun beurt feedback voor verdere ontwikkelingen van racefietsen en mountainbikes.

Ontwikkelingen bij Merida Fietsen

Kwaliteit en innnovatie is altijd het streven, bij elk model. Maar fietsen is ook een beleving en je wil er mee gezien worden. Daarom heeft Merida als eerste fietsenmerk ervoor gekozen om frames te maken van aluminium buizen die door HDS-techniek worden behandeld. Dit zogenaamde Hydroforming System is een proces waarbij onder hoge druk hete olie door het frame materiaal wordt geperst. Hierdoor kunnen frames gemaakt worden in allerlei coole vormen. Andere innovatieve processen richten zich op geheel andere doelen. De Double Chamber technology en Bio Fiber Damping Compound zijn hier goede voorbeelden van en maken de carbon frames van Merida uitermate compititief. Merida gebruikt dit materiaal voor alle topmodellen, dus ook waar de pro-mountainbikers en de profrenners mee rijden. Bij de nieuwste ontwikkelingen is onder andere aandacht besteed aan het optimaliseren van fullsuspension mountainbikes. De fullies van Merida Fietsen kunnen worden gereden op bredere banden, kennen een verbeterde kinematiek en vernieuwde kabelvoering.

Een Merida fiets voor iedereen

Voor jong en oud is er keuze te over, vandaar: een Merida fiets voor iedereen. Bij BikeExchange hoef je dan ook niet lang te zoeken om het juiste model in jouw regio te vinden. Onze handige filterfuncties zorgen er zeker voor dat je in een handomdraai een uitgebreide selectie kunt maken.