For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietskleding
Schoenen
Racefiets schoenen
62
MTB schoenen
48
Trekking & tourschoenen
11
Triathlonschoenen
1
Merken
Shimano
76
Specialized
24
Sidi
14
Giro
4
Bontrager
2
XLC
2
Models
Sh-M089L
6
Sh-M065L
5
Sh-Rp300SL
5
Sh-M089W
4
MW500
3
Sh-Cw41L
3
Sh-Rp200SL
3
Audax zwart 2017
2
More models
Winkels
De Haan Wielersport
37
Adriaan Pelders Tweewieler Service
24
2Wielercentrum Beuningen
23
Vlassak Fietswereld
10
cycleXperience
8
Henk Baars Bike Sports
6
Dirkx Bikeshop
3
Fietsplus Van Oudenaarden
3
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Toestand
Schoenmaat
36
37
38
39
40
41
42
43
More

Fietsschoenen

Bekijk:

De juiste fietsschoenen kopen

Het grootste verschil tussen fietsschoenen en gewone schoenen zijn de zolen. Speciaal voor het fietsen ontwikkelt schoeisel is voorzien van een veel stijvere zool. Het principe is simpel: hoe minder de zolen buigen, hoe meer kracht er vanuit de voet overgebracht kan worden op de pedalen. Dit effect wordt nog verder geoptimaliseerd door de onderkant van de zolen te fixeren op de pedalen met een kliksysteem.

Fietsschoenen kopen kan in allerlei soorten en maten, net als bij gewone schoenen. Dansen op wandelschoenen is niet zo prettig, net als mountainbiken met triatlonschoen. Verder zijn er speciale winterschoenen en overschoenen voor koude en barre weersomstandigheden. Op onze portal zijn fietsschoenen naar gebruik te selecteren, bijvoorbeeld Racefiets schoenen of MTB schoenen. Overschoenen en schoenplaatjes zijn via de menubalk bovenaan de homepage te vinden onder schoenen en vervolgens accessoires.

Fietsschoenen kopen met kliksysteem

Raceschoenen en mtb schoenen zijn altijd compatibel gemaakt voor een kliksysteem. Zoals vermeld wordt daardoor de kracht vanuit de voeten geoptimaliseerd. Bovendien kun je dan niet alleen maar duwen op de pedalen, maar ook trekken. Zo haal je het maximale rendement uit je trapbewegingen. Hiertoe zijn systemen ontworpen waarbij schoenplaatjes onderaan de zool vastgeklikt kunnen worden aan de pedalen. Het meest gangbare systeem zijn SPD schoenen met SPD schoenplaatjes en bijbehorende klikpedalen. Het juist afstellen van dit kliksysteem is belangrijk. Je wilt immers soepel in en weer uit de pedalen kunnen klikken. In de fietsspeciaalzaken waar BikeExchange mee samenwerkt, wordt je daarbij deskundig geholpen.

Online fietsschoenen kopen

In onze online shop kun je 24 uur per dag en 7 dagen in de week fietsschoenen vinden. Ook kun je naar een winkel in de regio gaan om te passen en meten. Alles is mogelijk via onze handige filterfuncties links bovenaan deze pagina. Zo maak je eenvoudig en snel een selectie op basis van jouw voorkeuren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief