For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietsen
Stadsfietsen
Merken
Gazelle
165
Batavus
110
Cortina
59
Sparta
31
Giant
27
Koga
27
Lekker
3
BSP
2
Meer merken
Models
Transport 2017
22
Mambo 2019
12
Orange C7+ Dames 2018
11
Esprit C3 T3 Dames 2017
10
Wayz Comfort 2018
10
F3 4.0 2019
9
Orange C7+ Lady 2019
9
U1 2018
9
More models
Winkels
Adriaan Pelders Tweewieler Service
40
Kuyper Fietsen
37
Harm Takke Tweewielers
34
Kuysters Tweewielers
28
Janssen Tweewielers
25
Conjani Wielersport
21
Fietsplus Wild
19
De Haan Wielersport
18
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Toestand
Kleur
zwart
antraciet
grijs
zilver
wit
bruin
rood
blauw
More
Maat
44cm
46cm
47cm
48cm
49cm
50cm
51cm
53cm
More

Stadsfietsen | Citybikes

Bekijk:

Waarom zou je een stadsfiets kopen?

Stadsfietsen zijn te koop in heel veel verschillende uitvoeringen. Voor ieder wat wils dus. Globaal zouden we kunnen zeggen dat er stadsfietsen zijn voor jeugdigen, vaders en moeders, sportievelingen en ouderen. Voel je je jong, dan kies je voor een trendy model in een opvallend kleurtje. Ben je sportief, kijk dan eens bij de stadsfietsen met een licht aluminium frame en extra veel versnellingen. Stap je dagelijks op de fiets om je kinderen naar school te begeleiden? Kies dan voor een fiets met een comfortabele zithouding, zadelvering en een stevig achterrek. Om alle spullen van je kroost veilig te vervoeren zijn een paar fijne fietstassen onontbeerlijk.

Een herenfiets

Stadsfietsen voor mannen kun je in de eerste plaats herkennen aan het frame. De stang die moet aangeven dat het om een herenfiets gaat, is echter niet meer altijd aanwezig. Een lage instap of een dubbele stang geven de herenfiets een ander uiterlijk, maar zeker niet minder stoer. In vroeger tijden was de extra stang nodig om stevigheid aan het frame te geven. Tegenwoordig zijn de fietsen met een lage instap echter zo ontworpen dat ze wat stevigheid betreft helemaal niet meer onderdoen voor een fiets met een stang. Ben je als man van plan om een stadsfiets te kopen, dan is een fiets met een lage instap een veel gemaakte keuze. Met een fiets met een lage instap reageer je net even sneller in het verkeer doordat je makkelijker kunt afstappen.

Unisex fiets

Ze worden veel verkocht. Fietsen die niet speciaal voor een man of vrouw zijn gemaakt kun je overal tegenkomen. Ze worden vaak verhuurd of gedeeld. Unisex stadsfietsen hebben een laag frame, zijn uitgevoerd in een stoer kleurtje en voorzien van een stevig achterrek. Een stevige en tevens lichte fiets die geschikt is voor dagelijks gebruik door zowel hem als haar. Unisex fietsen zijn praktische fietsen die goed te verstellen zijn. Deze fietsen hebben een uitstekende zithouding en zijn over het algemeen uitgevoerd met extra reflectie en verlichting voor een goede zichtbaarheid in het verkeer. Ben je van plan om een unisex stadsfiets te kopen, in onze online shop vind je een ruime collectie.

Stadsfietsen voor dames

Ben je als vrouw van plan om een stadsfiets te kopen dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Wil je je nieuwe citybike gebruiken om boodschappen te doen, dan is een stevig achterrek met een paar fijne fietstassen wel een vereiste. Een fietsmand of een drager boven het voorwiel is absoluut het overwegen waard. De keuze varieert van een afneembaar aluminium mandje tot bagagedragers met een grote rieten mand of krat. Ben je zuinig op je kleding, kies dan voor een gesloten kettingkast. De kans op opspattend vet en vuil is dan kleiner. Het model fiets bepaalt tevens de breedtemaat van het stuur. Een damesfiets met een bagagedrager boven het voorwiel maakt een extra breed stuur noodzakelijk. Op zoek naar een sportieve en lichte damesfiets? Kies dan voor vork- en zadelvering.

Samen met je partner recreatief op pad

Allebei dezelfde stadsfiets kopen. Als we Brigitte Kaandorp moeten geloven word je dan bestempeld als het ANWB-echtpaar. Toch zijn er heel veel koppels die ervoor kiezen om met een gelijke fiets de paden te betreden. Allebei dezelfde fiets heeft zo zijn voordelen. Je hebt ongeveer dezelfde fietshouding wat praten onderweg makkelijker maakt. Dezelfde versnelling en dezelfde bandenmaat zorgt ervoor dat je allebei evenveel kracht op de pedalen moet zetten. In onze webshop vind je een ruime collectie stadsfietsen voor mannen en vrouwen. Kies je voor vork- en zadelvering en een derailleur versnelling, dan kun je je citybike ook prima gebruiken als tourfiets. Samen kiezen voor een unisex stadsfiets is natuurlijk ook een prima idee.

Een uitgebreid aanbod van stadsfietsen in onze online shop

Bij BikeExchange vind je de mooiste stadsfietsen voor een concurrerende prijs. Ook als je op zoekt bent naar een tweedehands fiets. Met de service en vakkennis van onze lokale fietsenwinkels erbovenop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief