For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietsen
Trekking- & tourfietsen
Merken
Gazelle
79
Batavus
35
Koga
35
Cortina
16
Santos
14
Trek
13
Kalkhoff
6
Giant
5
Meer merken
Models
Common Dames 2018
9
Chamonix C7 Dames 2018
6
Common Heren 2018
6
Vento T27 Lage instap 2018
6
Esprit C3 Dames 2018
5
Esprit C3 Lady 2019
5
Venya 3.0 2017
5
Chamonix C7 Lady 2019
4
More models
Winkels
Harm Takke Tweewielers
38
Bikelife Sjef van Bergen
22
Fietsenwinkel Gait Rigter
16
Adriaan Pelders Tweewieler Service
15
2Wielercentrum Beuningen
14
Wisselink Tweewielers
13
Jan Reijnen
12
Fietsspecialist Piet Voskamp
7
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Kleur
zwart
antraciet
grijs
zilver
wit
beige
bruin
rood
More
Maat
45cm
46cm
47cm
48cm
49cm
50cm
51cm
53cm
More

Trekkingfietsen | Tourfietsen

Bekijk:

Alle informatie over Trekkingfietsen

Een trekkingfiets is niet voorbehouden aan wereldreizigers, hoewel daartoe ook specifieke modellen verkrijgbaar zijn. Het is veel meer een hybride fiets voor allerlei fietsplezier. Het zijn echte tourfietsen en heffen de missing link op tussen mountainbikes en stadsfietsen. De wielmaat is meestal 28 inc en de banden zijn niet zo dik als bij mountainbikes, zodat je flinke afstanden op verharde en onverharde wegen kunt afleggen. Vaak zijn de modellen al voorzien van verlichting voor in de stad of om mee te commuten en spatborden behoren vrijwel altijd tot de standaard afmontage.

Typisch voor trekking- en tourfietsen zijn de vele montagemogelijkheden voor fietstassen en drinkbussen. Er zijn allerlei ingenieuze systemen om zoveel mogelijk bagage en proviand zo compact mogelijk mee te nemen. Niet alleen bagagedragers vooraan en achterop, maar de boven- en onderbuis van het frame en een stuurtas behoren tot de mogelijkheden. In de online shop van BikeExchange vind je talloze modellen en bijbehorende accessoires zodat je altijd zult slagen.

Trekkingfietsen voor lange en meerdaagse trips

Frames van trekkingfietsen zijn oorspronkelijk afgeleid van koersfietsen. De stuurinrichting is duidelijk anders en vaak gemakkelijk verstelbaar, waardoor een comfortabele rechte zithouding verkregen kan worden. Veel modellen zijn nog voorzien van V-brakes, maar vooral in de wat hogere prijsklassen zijn schijfremmen in opmars. Het aantal versnellingen is per model zeer verschillend, waarbij de keuze afhankelijk is van het gebruik. Voor alledaags gebruik en dagtrips in eigen land volstaat een naafversnelling met 14 schakelmogelijkheden al gauw. Drie voorbladen met 27 versnellingen zijn geen overbodige luxe voor steile hellingen in heuvelachtig en bergachtig terrein, zeker tijdens meerdaagse trips en fietsvakanties. Uiteraard zijn er ook diverse tussenvarianten, bijvoorbeeld met 21 versnellingen, voor de echte allrounders. Een bijkomend aspect is het uitgebreide aanbod aan groepen van Shimano en SRAM. In elke prijscategorie zijn meerdere mogelijkheden voorhanden en ook hierbij is het gebruik belangrijk. Dit zijn de kenmerken van trekkingfietsen op een rijtje gezet:

• Relatief brede banden en 28 inc wielen

• Uitgebreide naaf- of derailleurversnelling

• Spatborden en bagagedrager(s)

• Diamant-frames met rechte zitpositie

• Damesmodellen met trapez-frames

• Modellen met en zonder vering

Een trekkingfiets of hybride fiets kopen in onze online shop

Trekkingfietsen bieden vele mogelijkheden om van het fietsen te genieten. Vooral om het fietsen op onverharde wegen ook nog comfortabel te houden, is het niet onverstandig om een model te kiezen met verende voorvork en/of zadelvering. Via de handige filterfuncties links bovenaan deze pagina kan dit aangegeven worden. Alle merken, prijsklassen, maten en bijvoorbeeld type versnellingen zijn eveneens te selecteren. De regio waarin gezocht wordt bepaal je ook zelf, zodat het aanbod van modellen in de buurt gevonden worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief