For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
All categories
Fietsen
Trekking- & tourfietsen
Merken
Gazelle
152
Batavus
97
Koga
79
Cube
23
Cortina
22
Stevens
17
Giant
11
Kalkhoff
11
Meer merken
Models
Esprit C3 Dames 2018
20
Fonk 3 Heren 2018
13
Vento C7 Dames 2018
13
Vento C7 Heren 2018
12
Chamonix C7 Dames 2018
11
Esprit C3 Heren 2018
11
Fonk 3 Dames 2018
11
Vento T27 Lage instap 2018
11
More models
Winkels
De Fietsen van Ambacht
36
Harm Takke Tweewielers
26
Vlassak Fietswereld
26
Van Boxel Tweewielers
19
Fietsenwinkel Gait Rigter
16
Johan Koolen fietsen
15
John Vermeulen Fietsplezier
14
Manders Fietsen
14
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Toestand
Kleur
zwart
antraciet
grijs
zilver
wit
beige
bruin
rood
More
Maat
44cm
45cm
46cm
47cm
48cm
49cm
50cm
51cm
More
Type versnelling
Naafversnelling
Derailleur
Motor transmissie
Frame materiaal
Aluminium
Staal
Bagagedragers
Achteraan
Voor- & achteraan
Geen
Type vering
Verende voorvork
Zadelvering
Vork- en zadelvering
Geen
Vorm frame
Lage instap
Diamant
Wave
Trapez
Andere

Trekkingfietsen | Tourfietsen

Bekijk:

Alle informatie over Trekkingfietsen

Een trekkingfiets is niet voorbehouden aan wereldreizigers, hoewel daartoe ook specifieke modellen verkrijgbaar zijn. Het is veel meer een hybride fiets voor allerlei fietsplezier. Het zijn echte tourfietsen en heffen de missing link op tussen mountainbikes en stadsfietsen. De wielmaat is meestal 28 inc en de banden zijn niet zo dik als bij mountainbikes, zodat je flinke afstanden op verharde en onverharde wegen kunt afleggen. Vaak zijn de modellen al voorzien van verlichting voor in de stad of om mee te commuten en spatborden behoren vrijwel altijd tot de standaard afmontage.

Typisch voor trekking- en tourfietsen zijn de vele montagemogelijkheden voor fietstassen en drinkbussen. Er zijn allerlei ingenieuze systemen om zoveel mogelijk bagage en proviand zo compact mogelijk mee te nemen. Niet alleen bagagedragers vooraan en achterop, maar de boven- en onderbuis van het frame en een stuurtas behoren tot de mogelijkheden. In de online shop van BikeExchange vind je talloze modellen en bijbehorende accessoires zodat je altijd zult slagen.

Trekkingfietsen voor lange en meerdaagse trips

Frames van trekkingfietsen zijn oorspronkelijk afgeleid van koersfietsen. De stuurinrichting is duidelijk anders en vaak gemakkelijk verstelbaar, waardoor een comfortabele rechte zithouding verkregen kan worden. Veel modellen zijn nog voorzien van V-brakes, maar vooral in de wat hogere prijsklassen zijn schijfremmen in opmars. Het aantal versnellingen is per model zeer verschillend, waarbij de keuze afhankelijk is van het gebruik. Voor alledaags gebruik en dagtrips in eigen land volstaat een naafversnelling met 14 schakelmogelijkheden al gauw. Drie voorbladen met 27 versnellingen zijn geen overbodige luxe voor steile hellingen in heuvelachtig en bergachtig terrein, zeker tijdens meerdaagse trips en fietsvakanties. Uiteraard zijn er ook diverse tussenvarianten, bijvoorbeeld met 21 versnellingen, voor de echte allrounders. Een bijkomend aspect is het uitgebreide aanbod aan groepen van Shimano en SRAM. In elke prijscategorie zijn meerdere mogelijkheden voorhanden en ook hierbij is het gebruik belangrijk. Dit zijn de kenmerken van trekkingfietsen op een rijtje gezet:

• Relatief brede banden en 28 inc wielen

• Uitgebreide naaf- of derailleurversnelling

• Spatborden en bagagedrager(s)

• Diamant-frames met rechte zitpositie

• Damesmodellen met trapez-frames

• Modellen met en zonder vering

Een trekkingfiets of hybride fiets kopen in onze online shop

Trekkingfietsen bieden vele mogelijkheden om van het fietsen te genieten. Vooral om het fietsen op onverharde wegen ook nog comfortabel te houden, is het niet onverstandig om een model te kiezen met verende voorvork en/of zadelvering. Via de handige filterfuncties links bovenaan deze pagina kan dit aangegeven worden. Alle merken, prijsklassen, maten en bijvoorbeeld type versnellingen zijn eveneens te selecteren. De regio waarin gezocht wordt bepaal je ook zelf, zodat het aanbod van modellen in de buurt gevonden worden.