For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietsen
Elektrische fietsen & pedelecs
Elektrische stadsfietsen
372
Elektrische trekkingfietsen
293
E-MTB
34
Urban e-bikes
10
Elektrische mountainbikes
9
S-Pedelecs
8
Cross e-bikes
4
Elektrische bakfietsen
4
Meer Elektrische fietsen & pedelecs
Gebruik - rijstijl
Cross-Country & Race
All Mountain / Trail
Downhill & Freeride
Vrije tijd & Beginner
Motorfabrikant
Yamaha
Bosch
Panasonic
ION
GIANT
Shimano
Specialized
Groove
More
Merken
Gazelle
263
Batavus
86
Kalkhoff
51
Koga
51
Trek
51
Sparta
47
Cortina
45
Giant
40
Meer merken
Models
Ami C8 HMS 2018
13
Vento C7 HMB Dames 2018
12
Balance HF T7 2017
11
Bryte E-go® 500Wh Dames 2018
11
Orange C7 HMS T7 Dames 2017
11
CityZen Speed 380 Heren 2018
10
Orange C7 HFP Dames 2018
10
CityZen C8+ HMB Heren 2018
9
More models
Winkels
Vlassak Fietswereld
66
Harm Takke Tweewielers
58
Henk Baars Bike Sports
46
Louis van Dijk Fietsen
41
John Vermeulen Fietsplezier
37
Fietsplus Van Oudenaarden
31
Manders Fietsen
28
Adriaan Pelders Tweewieler Service
25
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Toestand
Kleur
zwart
antraciet
grijs
zilver
wit
beige
bruin
rood
More
Maat
38cm
41cm
15.5" | 39.4cm
43cm
44cm
45cm
46cm
16.5" | 41.9cm
More
Wielmaat
27.5"
29"
Groepset
Shimano XT Shadow
Shimano XT
Shimano Deore XT Shadow
Shimano Deore XT
Shimano SLX Shadow
Shimano Deore Shadow
Shimano Deore
Shimano Acera
More
Type versnelling
Naafversnelling
Derailleur
Single speed
Frame materiaal
Carbon
Aluminium
Staal
Bagagedragers
Vooraan
Achteraan
Voor- & achteraan
Geen
Vermogen motor
250W
350W
400W
500W
800W
Type vering
Verende voorvork
Full suspension
Zadelvering
Vork- en zadelvering
Geen
Vorm frame
Lage instap
Diamant
Wave
Trapez
Andere

Elektrische Fietsen (E bikes)

Bekijk:

Elektrisch fietsen, comfort voor iedereen

Toen de elektrische fiets net zijn neus aan het venster kwam steken, werd hij al snel bestempeld als iets voor oude mensen. Hoe meer e-bikes de straten versierden, hoe meer hun voordelen voor het brede publiek begonnen opvallen. Al ben je nog piepjong en zo fit als een hoentje, aangenaam fietsen met een beetje hulp kan altijd deugd doen. Je zweet minder, je geraakt met vingers in de neus een brug over en een zware boodschappentas hoeft geen anker meer te zijn.

Met een e-bike wordt je fietswereld ook een stuk groter. Mooie plekjes die vroeger veel te ver weg leken, zijn dankzij je hogere snelheid en kleinere inspanning een pak gemakkelijker te bereiken. Voor koppels die graag samen buiten komen, maar verschillen qua fitheid is het ook ideaal. Als je op een e-bike zit, moet je fittere partner al sterk voor de dag komen om joù bij te houden.

Zo zie je maar dat de elektrische fiets al lang niet meer exclusief is voor mensen die minder te been zijn. Ze zijn net een slimme oplossing voor wie het meeste uit de fiets en alle mogelijkheden die erbij horen wil halen.

Fietsen met trapondersteuning: Zo werkt het

Bij e-bikes wordt het rijden alleen elektronisch ondersteund wanneer de pedalen worden gebruikt. Daarom is een elektrische fiets geen officieel gemotoriseerd voertuig. De basisaandraaving gebeurt nog altijd met de benen.

Een normale e-bike is begrensd op vijfentwintig kilometer per uur. De motor (die meestal een vermogen heeft van zo’n 250 watt) helpt je vooruit tot je deze maximum snelheid behaalt. Dan valt hij automatisch uit en sta je er even terug alleen voor. Omdat het gewicht van een e-bike gemiddeld tien kilogram hoger is dan dat van een gewone stadsfiets, zal je snel vanzelf weer onder de 25 km/u duiken en begint de motor weer als voordien bij te trappen.

Merken die bekend zijn voor hun e-bikes zijn onder andere Flyer, Stromer, Trek en nog veel andere. De elektromotoren worden door de fietsenmerken zelf gemaakt of door grote motorfabrikanten, zoals Bosch of Yamaha.

>>> Er bestaan ook e-bikes die tot 45km/u rijden. Dat zijn de zogenaamde S-Pedelecs

De meeste courante modellen hebben een boordomputertje waarmee je de sterkte van de ondersteuning kan bepalen. Heb je dus niet veel elektrische hulp nodig, dan kann je de motor minder laten helpen of zelfs uitzetten. Zo heb je zelf deels de levensduur van je batterij in de hand. Een elektrische fiets op de zwaarste stand verbruikt meer energie. Dit is dus niet anders dan je auto, of zelfs je eigen benen. Hoe minder moeite de motor heeft om je snelheid omhoog te houden (bv. Met rugwind naast het kanaal), hoe verder je zal kunnen rijden. Lees verder voor nog wat meer info over de e-bike accu’s.

De batterij en actieradius van een e-bike

Behalve een motor hebben elektrische fietsen ook een batterij. Deze accu voedt de motor en werkt op elektriciteit. De accu kan geplaatst zijn op de bagagedrager of zadelstang, zoals vaak te zien is bij elektrische stadsfietsen. Bij sportievere modellen is hij vaak te vinden op of in de onderste buis van het frame. Door het zwaartepunt van de fiets zo laag mogelijk te houden, blijft de wendbaarheid het beste gewaarborgd.

De gemiddelde actieradius van je elektrische fiets kan sterk variëren. Het is de batterij of accu die dit bepaalt, de motorsterkte maakt hiervoor niets uit. Een grotere en duurdere accu kan ondersteuning bieden tot ver boven de 100km. Maar de actieradius wordt door veel factoren beïnvloed. Alles van je lichaamsgewicht, over je bandendruk tot het terrein waarop je fietst bepaalt mee hoe ver je e-bike blijft rijden.

>>> Lees hier meer info over Bosch e-bike systemen

Milieuvriendelijk én een goede investering: de voordelen van e-bikes

Je moet geen klimaatexpert zijn om te weten dat fietsen milieuvriendelijk is. Elektrische fietsen stoten ook geen schadelijke stoffen uit en met elke kilometer die je met de e-bike doet waarvoor je de auto thuis laat staan, bespaar je benzine. Mensen zijn soms afgeschrikt als ze een e-bike prijslijst bekijken. Maar bekijk de aankoop als een investering. Je stoot minder CO2 uit, je brandstoftank blijft langer vol én je bent in de buitenlucht in beweging. Als je dan nog niet overtuigd bent om een elektrische fiets te kopen…

Daarbovenop betalen veel werkgevers een fietsvergoeding uit. Ook voor e-bikes. Als je regelmatig een handvol kilometers naar het werk aflegt, heb je op het einde van de maand al gauw een mooi nettobedrag extra. Doe je genoeg kilometers, dan betaalt een e-bike zichzelf terug.

Elektrische fietsen kopen bij je lokale fietsenwinkel

We kunnen je op deze pagina blijven overtuigen en informeren. Maar dé persoon die je verder helpt in je zoektocht naar de perfecte e-bike is je lokale fietsenmaker. Dankzij BikeExchange kan je online bij hen terecht komen. Zoek naar een model of merk dat je voor ogen hebt en je vindt onmiddelijk een winkel die jouw fiets in huis heeft, of kan halen.

Wil je dicht bij huis blijven? Zoek dan een fietsenzaak in jouw buurt. Via onze site is het heel gemakkelijk om de verkoper rechtstreeks een e-mail met vragen te sturen of om hem ineens te bellen voor een afspraak.

Is je keuze al gevallen? Er zijn ook winkels die rechtstreeks verkopen met verzending. Hoe gemakkelijk is dat? Een e-bike online zoeken was nog nooit zo simpel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief